Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja  spletnega mesta solni-center.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletnega mesta solni-center.si, ki jo upravlja SeniorJunior, Valter Premate s.p. (v nadaljevanju: ponudnik), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani solni-center.si, ter uporabnikov, ki preko spletne strani opravijo nakup (v nadaljevanju).

Ponudnik:

SeniorJunior, Valter Premate s.p.

Solni Center Vrhnika
Robova 6
1360 Vrhnika

Naročilo in potrditev prejema naročila

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, kupcu nemudoma potrdi sprejem naročila. To ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek pregleda dobavljivosti blaga .

Po pregledu dobavljivosti ponudnik pošlje kupcu potrdilo naročila s povezavo v e-pošti s podatki o roku in izvedbi dobave. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje po spletu potrditev naročila s strani kupca.

Cene

Vse cene na spletni strani so v evrih in ne vsebujejo DDV, razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo za spletna naročila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. Slike izdelkov so ilustrativne in ne odražajo v celoti dejanskega stanja ponudbe.

V primeru napake glede cene  ali dobavljivosti izdelka, se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila. Ponudnik bo kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Način plačila / dostava / stroški dostave

Plačilo blaga kupljenega v spletni trgovini solni-center.si je mogoče le po predračunu.

Vse izdelke kupcu dostavlja Pošta Slovenije (v nadaljevanju: dostavljalec) na predhodno dogovorjeno mesto.

Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljalcu.

Cena dostave je odvisna od naročila in je navedena ob oddaji naročila. Pri nakupu v vrednosti 50 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.

Rok dostave naročenega blaga je 2 do 5 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

Dostava blaga

Kupec je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb itd, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo v 2-5 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@solni-center.si

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov info@solni-center.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno na naslov SeniorJunior, Valter Premate s.p., Robova 6, 1360 Vrhnika. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi potrdilo o naročilu in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Zavrnitev naročila

Solni Center Vrhnika, ki upravlja spletno stran solni-center.si lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov info@solni-center.si ali pisno na sedež podjetja.

Reklamacije

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim  potrebam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili denar. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: SeniorJunior, Valter Premate s.p., Robova 6, 1360 Vrhnika in vrnili vam bomo vaš denar. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen.

Odgovornost

Vsa vsebina na spletnih straneh solni-center.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Solni Center Vrhnika ne odgovarja za posledice uporabe izdelkov kupljenih preko spletne trgovine, ki niso v skladu z navodili o uporabi teh izdelkov.

Solni Center Vrhnika ni odgovorno za morebitne nevšečnosti pri delovanju vašega informacijskega sistema in računalniške opreme, predvsem v primerih: okužb z virusu, izpad delovanja omrežja, itd.

V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh Solni Center Vrhnika prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Osebe mlajše od 18 let – mladoletniki

Ne zbiramo osebnih podatkov od oseb, za katere vemo, da so mlajše od 18 let. Mlajše od 18 let opozarjamo, naj nam ne pošiljajo nobenih podatkov.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na objavljene kontakte ali na mail: info@solni-center.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Vsako pritožbo vzamemo resno in jo obravnavamo v najkrajšem možnem času.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval. Ponudnik bo kupca obveščal o poteku in postopku obravnave. Ponudnik si bo prizadeval p morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče na Vrhniki. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se  uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin ali varstvo podatkov ali druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, ter v primeru sprememb poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, seveda bo seznanil uporabnike preko spletnega mesta www.solni-center.si.

Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Solni Center Vrhnika posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Solni Center Vrhnika deluje v skladu z veljavnimi zakoni, predpisi in uredbami s področja lepotnih salonov in salonov za dobro počutje.

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Solni Center Vrhnika , ki upravlja spletno mesto http://www.solni-center.si, se obvezuje k odgovorni uporabi osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Zbrani podatki se bodo uporabljali izključno za poslovanje spletne trgovine.

Solni Center Vrhnika za potrebe poslovanja spletne trgovine  zbira sledeče podatke :

1. ime in priimek
2. naslov in kraj bivanja
3. naslov za pošiljanje blaga
4. e-mail in telefonsko številko
5. geslo v šifrirani obliki
6. ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino

Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

Prijava na elektronske  novice

Uporabnik s prijavo na naše novice soglaša, da se njegov elektronski naslov uporabi za namene obveščanja o novih produktih, novicah, posebnih ugodnostih, pošiljanje aktualnih ponudb,  statistično obdelavo. Osebne podatke lahko Solni Center Vrhnika obdeluje najmanj 5 let, oziroma do preklica pisne privolitve uporabnika. Uporabnik je seznanjen, da Solni Center Vrhnika, v primeru preklica pisne privolitve osebne podatke še naprej uporabljal, vendar le za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti in uveljavljanje pravic iz pogodbenega razmerja.

Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadarkoli izpiše na način, opisan v posamezni e-novici ali na drug primeren način v pisni ali elektronski obliki. Uporabnik je seznanjen, da njegov elektronski naslov obdeluje Solni Center Vrhnika, ki ga hrani v sistemu, ki je fizično nastanjen v kraju sedeža.

Solni Center Vrhnika se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika. Informacije o posamezniku bodo obdelovani zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

Solni Center Vrhnika elektronsko pošto pošilja zgolj uporabnikom, ki so se izrecno strinjali, da želijo prejemati elektronska obvestila Solnega Centra Vrhnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Solni Center Vrhnika zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov oz. v primeru upravičenih zahtev s strani pooblaščenih državnih organov (davčna, sodišče, policija).

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za uporabnike ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto solni-center.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
V SeniorJunior spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je SeniorJunior, Valter Premate s.p., Robova 6, 1360 Vrhnika.

2. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države
Zbranih osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (ime, priimek, elektronska pošta, država). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

3. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave
SeniorJunior zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov.

3.1. Obdelava na podlagi privolitve

SeniorJunior zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, z informacijami o posebnih ponudbah in novicah s področja zdravja. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen se od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefon.

4. Varstvo osebnih podatkov
Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

-varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
-varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
-preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
-zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
-omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za -obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

5. Rok hrambe osebnih podatkov
Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki uporabnika – posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen. Na podlagi pisnega preklica uporabnika spletnega mesta se podatki izbrišejo.

7. Pravice posameznika
Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti preko elektronske pošte info(ed)solni-center.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

8. Ravnanje v primeru kršitev
V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo SeniorJunior nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV 
Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje. Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.
Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

III. VELJAVNOST
To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov SeniorJunior bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. Ta Politika je objavljena na našem spletnem mestu in velja od 25. maja 2018 dalje.

Zaščita pravic

Vsebina na spletni strani je last Solnega Centra Vrhnika in je izključno informativne narave, ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Omejena odgovornost

Solni Center Vrhnika, ki upravlja spletno mesto solni-center.si ni odgovoren za morebitno škodo, povzročeno z uporabo spletnih vsebin. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Solni Center Vrhnika ne prevzema nobene odgovornosti za točnost in celovitost spletnih vsebin in tudi ne za morebitne posledice napačnega tolmačenja spletnih vsebin. Solni Center Vrhnika si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani, brez predhodnega opozorila.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko vsebine na spletnem naslovu Solnega Centra Vrhnika (www.solni-center.si) uporabljajo izključno za svoje osebne potrebe, v skladu z zakonom o avtorskih pravicah. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Piškotki

Ta spletna stran vsebuje t.i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja nemotenega delovanja strani.  Z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. Piškotke se uporablja za izboljšanje delovanja spletnih strani oz. funkcionalnosti, ter shranjevanje nastavitev na spletni strani.

Piškotki so  besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika (Chrome, Internet Explorer, Mozzila, Opera, itd), ki ga ima uporabnik . Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_utma Google Analytics 2 leti Namenjen identifikaciji uporabnika (števila obiskov, prvega in zadnjega obiska).
_utmb Google Analytics 30 minut Namenjen beleženju trajanja obiska. Beleži točen čas, kdaj je uporabnik začel obisk (sejo).
_utmc Google Analytics konec seje Namenjen beleženju trajanja obiska.
_utmz Google Analytics 6 mesecev Namenjen beleženju od kod je uporabnik prišel na stran, kateri iskalnik in ključne besede je uporabil ter lokacijo, s katere je uporabnik dostopal.
_utmv Google Analytics 2 leti Namenjen segmentaciji uporabnika.

Spletno mesto uporablja naslednje elemente drugih ponudnikov, ki prav tako uporabljajo piškotke

  • Facebookov gumb »Všeč mi je«
  • Twitterjev gumb »Tweet«
  • Gumb Google +1
  • Zemljevid Google Maps
  • LinkedIn gumb »share«
  • Pinterest gumb »share«.

Povezave na druge spletne strani

Naše spletne strani solni-center.si vsebujejo povezave na spletne strani tretjih oseb. Za besedila, objavljena na teh spletnih straneh, SeniorJunior ne prevzema nobene odgovornosti, saj nima nadzora nad vsebino in delovanjem teh strani.

Rezervacija solnih terapij

Zaradi zagotavljanja boljše izkušnje za vse, vas vljudno prosimo za upoštevanje pravil rezervacij. 

Prosim vas da pravočasno prekličite že rezerviran termin. Odpoved že rezerviranega termina mora biti vsaj 4 ure pred rezerviranim terminom, drugače se termin lahko šteje za vnovčen. Odpoved termina sporočite na tel: 031 015 613 ali mail: info@solni-center.si.

Paketi veljajo 3 oz. 6 mesecev od datuma nakupa. Ob nakupu se zabeleži datum na kartonček.

Vljudno prosimo, da prinesete evidenčni kartonček s seboj in ga skrbno hranite.

Prosimo bodite točni oz. pridite na termin cca 5 min pred dogovorjenim terminom – v primeru zamude na solno terapijo, vas osebje lahko premesti v drugo solno sobo ali pa vam skrajša čas terapije sorazmerno zamudi, da obiskovalci za vami ne čakajo.

 

SeniorJunior, Valter Premate s.p.