Mnenja strank

O solnih terapijah v solnem centru Vrhnika

pozitivna energija in prijaznost

“To je bil najin prvi obisk solnega centra. Za solno terapijo sva sicer že slišala, saj si je nečak uspešno pozdravil številne težave z dihali, prav s pomočjo solne terapije.

Najina izkušnja je bila zares enkratna, posebej naju je navdušila pozitivna energija in prijaznost. Zagotovo se bova še z veseljem oglasila na terapiji.”

-S&N (pomlad 2021)

Sinu se je nosek odprl pri sinusitisu

»Obisk vaše solne sobe je bil za nas sploh prvo srečanje s solnimi sobami. Pri starejšem sinu imamo konstantni sinusitis (dejansko od rojstva) le, da so nas prej spremljale še konstantne vročine.

Probali smo že veliko stvari in se zato odločili še za obisk pri vas. No in moram reči, da po dveh tednih vsakodnevnega obiska pri vas, se mu je pa nosek praktično čisto odprl in je začel veliko lepše dihati. Sicer ga moramo konstanto opominjati, da naj diha skozi nos, ker je navajen, da diha skozi usta, vendar moram res reči, da je res ogromna razlika. Najbolj se pa pozna ponoči, ker sedaj praktično nič več ne smrči.

Obisk solne sobe je bila zato definitivno prava odločitev. Mi bomo k vam sigurno še prišli.  Res se mi namreč zdi dobro ne samo za otroke, ampak tudi za odrasle. Ker sem skupaj z otrokoma tudi sama vsak dan bila v sobi, sem  si tudi sama večkrat morala obrisati nos in sinusi so se tudi pri meni sčistili.

Super se mi zdi, ker imate v sobi tudi igrala, da se otroci lahko igrajo in sprostijo in jim tako hitro mine čas. Poleg tega pa imajo še stik s soljo, kar pa dobro vpliva na celotno telo.«

-M.Š. (pomlad 2021)

tišina, mir, sprostitev

»Najprej me je radovednost prignala do branja o solnih sobah, potem sem nekje zasledila, da so obiski koristni, predvsem za dihalne poti, pa tudi splošno počutje. Škoditi ne more, sem si mislila. Tako sva se s hčerko prvič odločili iz “firbca” za obisk.

Hči je bila že po prvem obisku navdušena. Ni znala povedati zakaj, a bilo ji je prijetno. Na začetku sem osebno malo pogledovala po sobi, češ kaj dogaja tu notri v tej beli in slani sobi. Pri naslednjem obisku sem se tudi sama sprostila in začela uživati.

Prijalo mi je, da sem bila v solni sobi brez mobitela, ki me sicer kar naprej moti z zvonjenjem, piskanjem, ipd…prijalo mi je, da je tišina, mir….sprostila sem se. Še pridem(va)!«

-P.V. (pomlad 2021)

Zasluzenje se mi je zmanjšalo

»Za obisk solnega centra na Vrhniki sva se odločila po priporočilih prijateljev, predvsem pa zaradi zdravstvenih problemov. Sama boleham za avtoimunsko boleznijo sarkoidoza pljuč in bezgavk z bronhialno prizadetostjo (piskanje v pljučih, občutek težkega dihanja, kašelj, izpuščaji na koži), partner pa ima velikokrat vneto žrelo in sinuse. Po šestih obiskih sem opazila, da se mi je zasluzenje v dihalnih poteh zelo zmanjšalo in da se izkašljujem, tudi piskanje se je izredno zmanjšalo, partner pa nima več vnetih sinusov. Oba sva tudi opazila, da imava prečiščeno, gladko kožo. Obisk solne sobe je tudi najin čas, kjer lahko dobesedno zadihava s polnimi pljuči in odženeva stres, saj se s prijetno glasbo in ležanjem na ležalniku, obdana s soljo, počutiva kot, da bi bila na morju.«
-T.&S. (jesen 2021)

odlična podpora pri dihalnih težavah

»Sin, najstnik, sicer aktivni športnik v panogi tek na smučeh, je po večmesečnih težavah s pljuči –  bolečine v pljučih in kašljanje po naporu, začel obiskovati solno sobo. Po dveh 7-dnevnih tretmajih se je stanje bistveno popravilo, težave z “vdihom na polna pljuča” so izzvenele, bolečina po naporu je bistveno manjša, kašlja ni več.

Poleg tega je sam opazil, da ima precej manj težav s kožo. Obisk solne sobe mu pomaga tudi pri splošnem boljšem počutju in sprostitvi. V Solnem centru Vrhnika so mu prijazno pripravili inhalator z eteričnimi olji, kar se je ob redni uporabi izkazalo za prav tako – skupaj z solnimi terapijami – odlično podporo pri dihalnih težavah.«

S.M. (jesen 2021)

prijazni do otrok

»Moja in hčerina izkušnja s solno sobo na Vrhniki oz. solno terapijo je pozitivna, tako sama terapija kot gospa , ki naju sprejme in je vsakič nasmejana, dobre volje, dobrosrčna in kar mi je najbolj pomembno prijazna do otrok . 3 leta nazaj, ko je hči začela hoditi v vrtec je neprestano  kašljala in smrkala nič nam ni pomagalo skoraj 4 mesece se je vlekel kašelj.

Nato pa sem se spomnila, da mi je že pred časom prijateljica govorila o solni sobi in da so zelo zadovoljni in sem rekla zakaj pa ne – izgubiti nimam ničesar. To je bila najboljša odločitev, namreč hčeri se je že po 1. tednu izboljšalo stanje in od takrat naprej je pri nas rešitev za kašelj ali polni nos samo še solna soba.«

-M.S. (zima 2021)

kašljanja po terapiji ni bilo več

»Že kar nekaj časa sva pozorna na pozitivne izkušnje tistih, ki zaradi različnih razlogov obiskujejo solne centre. Končno sva se tudi midva neposredno s strani lastnice solnega centra seznanila z vsemi vplivi solnih terapij na zdravje in počutje in se odločila, da to v praksi tudi preizkusiva. Načeloma razen občasnega kašlja drugih zdravstvenih težav pred terapijo nisva imela. Pred prvim obiskom si poteka terapije kljub vnaprejšnjim natančnim informacijam nisva čisto dobro predstavljala. Pri naslednjih terapijah pa sva že točno vedela, kaj naju čaka. Predvsem sva imela nekaj časa čisto zase, ležala sva na udobnih ležalnikih in v miru puščala prosto pot svojim mislim. Medtem sva v svoja pljuča vdihavala slan in vlažen zrak, ki je zelo blagodejno vplival na dihanje in kašljanja po terapiji in naslednje jutro ni bilo več. Prav tako sva čutila blagodejni vpliv na kožo obraza in rok. Sigurno si bova solno  terapijo občasno še privoščila zaradi  njenega vpliva na najino počutje. V primeru, da bi zaradi zdravstvenih razlogov solno terapijo resnično potrebovala, pa sigurno ne bova iskala alternativ.«
-M.S. (zima 2021)

lažje dihanje, sproščenost, odnos do mene

“Moj šesti obisk solne sobe. Neverjetna izkušnja polna pozitive, že po prvem obisku sem začutila da je to to za moje zdravstvene težave, katerih nimam prav malo.

Lažje dihanje, sproščenost…itd. Najbolj pa mi je všeč odnos do mene. Zadala sem si cilj, da ponovim, ker je res super in še enkrat super.”

-K.G. (zima 2021)

Pošlji sporočilo