Kako deluje halogenerator

Solni aerosol se preko halogeneratorja vpihuje v solno sobo

HALOGENERATOR USTVARI MIKROKLIMO PODOBNO KLIMI NA MORJU

Halogenerator je medicinska naprava, ki v solno sobo vpihava solni aerosol, ta pa ustvari mikroklimo podobno klimi na morju in rudnikih soli.

HALOGENERATOR V SOLNO SOBO VPIHAVA SOLNI AEROSOL

V naših solnih sobah uporabljamo halogeneratorje IIRIS 63, ki so priznani kot medicinski pripomoček in so vpisani v register medicinskih pripomočkov v EU in prijavljeni pri Javni agenciji za medicinske naprave v Sloveniji.

HALOTERAPIJO PRILAGODIMO UPORABNIKU IN TEŽAVAM

Halogenerator nam omogoča nastavitev časa terapije (od 20 minut do 60 minut) in intenzivnosti haloterapije, ki jo prilagodimo starosti uporabnika in težavam.

AEROSOL PRODRE V ZGORNJA IN SPODNJA DIHALA

Solni aerosol, ki nastaja s pomočjo halogeneratorja, merimo v mikrometrih in je velikosti od 1 do 10 µm. Prav ta majhnost delcev omogoča solnemu aerosolu, da ob vdihu prodre ne samo v zgornja, temveč tudi spodnja dihala (delci velikost med 1 in 5 µm).

POTEK SOLNE TERAPIJE

Med vnaprej pripravljeno dolžino solne terapije, se solni aerosol vpihuje preko halogeneratorja v solno sobo. Pričetek delovanja solne terapije se prične s pričetkom delovanja halogeneratorja, ki avtomatsko ugasne glavno razsvetljavo v sobi. Ob koncu terapije se bo razsvetljava ponovno prižgala in to je za vas tudi znak, da je terapija končana.

HALOGENERATOR SE PO VSAKI TERAPIJI OČISTI

Po končani terapiji se prične avtomatska ventilacija solne sobe, halogenerator se po vsaki terapiji očisti in pripravi za naslednjo.

REZERVACIJA SOLNE TERAPIJE

031 015 613