Kaj je solna soba?

Sodobne solne sobe so prijetno in sproščujoče okolje, z umetno ustvarjeno solno klimo

Za rezervacijo termina pokličite 031 015 613

SOBA OBDANA S SOLJO

Celotna soba je obdana s soljo, prav tako se sol nahaja tudi na tleh, kjer je – predvsem pri otroški terapiji – namenjena igranju.

PRIJETNA SOLNA KLIMA

Sodobne solne sobe so prijetno in sproščujoče okolje, z umetno ustvarjeno solno klimo.

USTREZNI POGOJI

V solni sobi se vzdržuje ustrezna vlažnost (45-55%) in temperatura (od 22-24 °C).

HALOGENERATOR - HALOTERAPIJA

Terapije se izvajajo s pomočjo naprave halogenerator, zato je ustrezen tudi izraz haloterapija.

Negativni ioni v solni sobi – dodatna prednost solnih sob

V zraku polno negativnih ionov, KI OMOGOČAJO VEČJI DOTOK KISIKA V KRI

Zakaj se po sprehodu v gozdu, ob vodi, gorah slapu ali npr. ob morju počutimo tako prenovljeni, osveženi in polni energije? Ker je tam v zraku polno negativnih ionov, ki omogočajo večji dotok kisika v kri.  

Prostori, kjer je negativnih ionov zelo malo, so zaprte moderne stavbe, pisarne in prostori, ki imajo veliko sodobnih naprav, kot so računalniki, zasloni, itd. V teh prostorih prevladujejo električno pozitivno nabiti delci – pozitivni ioni. 

Preveč pozitivnih ionov v bivalnem ali delovnem okolju, je lahko povod za nastanek težav kot so astma, alergije, glavobol, živčnost, itd.

V cm3 zraka zunaj je nekje nekaj tisoč negativnih ionov. Največ jih je v pristnem okolju  gora, ob morju, v gozdu. Daleč največ pa jih je ob tekoči vodi, ob morju, kjer npr. valovi butajo ob skale, ali ob slapovih.  

Negativni ioni tudi v največjih količinah niso škodljivi. Po raziskavah pridejo negativni ioni prek pljučnih mešičkov v kri, ter blagodejno vplivajo na znižanje ravni histamina, uravnavajo krvni tlak, srčni utrip, ter znižujejo raven stresnega hormona. 

Negativni ioni so odličen način za preprečevanje kopičenja strupov v pljučih, saj so sposobni iz zraka odstraniti škodljive mikro delce, ki se nabirajo v pljučih. Če  je v zraku med 5.000 in 50.000 negativnih ionov na cm3, se lahko poveča imunska odpornost telesa. Če se količina ionov poveča na 100.000 do 500.000 na kubični centimeter, pa lahko celo pomagajo lajšati bolezni.

Pošlji sporočilo