Dojenčki in solne terapije

Solne terapije so primerne za dojenčke stare od 6 mesecev naprej. Za dojenčke je solna terapija prilagojena oz. nežna in manj intenzivna.

Pravila za rezervacijo solnih terapij

PRAVILA ZA REZERVACIJO SOLNIH TERAPIJ

Zaradi zagotavljanja boljše izkušnje za vse, vas vljudno prosimo za upoštevanje pravil rezervacij. 

Prosim vas da pravočasno prekličite že rezerviran termin. Odpoved že rezerviranega termina mora biti vsaj 4 ure pred rezerviranim terminom, drugače se termin šteje za vnovčen. Odpoved termina sporočite na tel: 031 015 613 ali mail: info@solni-center.si.

Odpoved termina manj kot 4 ure pred rezerviranim terminom se ne šteje za vnočeno, le če prinesete zdravniško potrdilo.

Paketi veljajo 3 – 6 – 12 mesecev od datuma nakupa. Ob nakupu se zabeleži datum na kartonček.

Vljudno prosimo, da prinesete evidenčni kartonček s seboj in ga skrbno hranite.

Prosimo bodite točni oz. pridite na termin cca 3 min pred dogovorjenim terminom – v primeru zamude na solno terapijo, vas osebje lahko premesti v drugo solno sobo ali pa vam skrajša čas terapije sorazmerno zamudi, da obiskovalci za vami ne čakajo.

Ali lahko med samo terapijo zapustim solno sobo?

Med terapijo ne zapuščajte solne sobe, razen v primeru slabosti ali slabega počutja. Vse ostale zadeve je priporočljivo opraviti pred pričetkom terapije (toaleta, telefonski pogovor, pitje vode,…).

Ali naj se pred uporabo solne sobe posvetujem z zdravnikom?

V vsakem primeru se je potrebno v primeru slabšega zdravstvenega stanja oz. počutja, posvetovati o uporabi solne sobe s svojim osebnim zdravnikom. V nobenem primeru obisk solne sobe ne more nadomestiti predpisanih terapij uradne medicnie, kot tudi ne predpisanih zdravil.

Kako pogosto lahko obiskujem solne terapije?

To je odvisno od vsakega posameznika. Terapije niso številčno omejene, prav tako s solnimi terapijami telesa ne morete postaviti v položaj odvisnosti. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, da pa lahko dosežemokar največjo  uspešnost solnih terapij, jih je priporočljivo opraviti vsak drugi ali tretji dan v ciklu 3, 6, 12 ali 15 terapij, po potrebi tudi več.

So solne terapije primerne za nosečnice?

Nosečnost je izjemno občutljivo stanje in vsako telo se lahko odziva drugače. Gre za rast novega življenja in v obdobju nosečnosti moramo biti zelo pazljivi, kaj uživamo, kaj pijemo in kaj vdihavamo. Sol in aerosol načeloma nista škodljiva, kot ni škodljiv morski zrak, seveda v kolikor bi radi obiskali solno sobo, s tem tudi sami prevzemate polno odgovornost za svoje zdravje in zdravje otroka.

Priporočamo, da se o obisku solne sobe posvetujete s svojim osebnim zdravnikom in se ravnate po navodilih zdravnika.

Kdaj lahko pridem na terapijo – naročanje?

Na terapijo lahko pridete le po predhodnem naročilu. Naročite se po telefonu 031 015 613. V primeru, da se ne moremo oglasiti, vas bomo, takoj ko bo to mogoče, poklicali nazaj. Na terapijo pridite vsaj 5 minut pred dogovorjeno uro. V kolikor vam na terapijo ne bo uspelo priti ali pa boste zamudili, vas vljudno prosimo, da nas o tem obvestite.

Kako vem kdaj je konec terapije?

Konec terapije v sobi naznani prižig glavne luči ali opozorilo osebja.

Kako se obnašamo v solni sobi?

Predvsem ne delamo škode. Starši nadzorujemo in pazimo na svoje otroke. Peskovnik soli, na tleh, ni namenjen uživanju, prav tako sol ni namenjena razmetavanju. V solno sobo je prepovedano nositi hrano in pijačo. S svojim obnašanjem ne motimo drugih obiskovalcev solnih terapij. V solno sobo ne sodijo gsm aparati, saj koncentracija soli lahko le te poškoduje. Pred vstopom jih odložimo v omarico in zaklenemo.

Kako se pripravim na solno terapijo?

Na solno terapijo pridite vedno 5 – 10 minut pred dogovorjeno uro. Na terapijo pridite v suhih in čistih oblačilih. Odrasli pred vstopom dobite zaščito za glavo in noge. Otroci zaščit za noge ne dobijo, zato imejte vedno s seboj sveže nogavičke, ki jih otroku obujte tik pred vstopom v solno sobo. Solno sobo obiščete oblečeni, temperatura znotraj solne sobe je med 22 in 24 stopinj C. Vstop v solno sobo je brez čevljev, da ohranjamo čistočo.